To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Daktare, mes praradome pacientą...

- Daktare, mes praradome pacientą.
- Kas atsitiko?
- Pasveiko.

  • Valgykite liesus pieno produktus. Juose daug netukinančių baltymų ir nėra sočiųjų riebalų, kurie tukina ir kenkia kraujagyslėms.

Vaistų paieška

Įveskite ieškomo vaisto pavadinimą Lietuvių ar originalia Lotynų kalba.
Įveskite ligos kodą arba pavadinimą kuris Jus domina.
  • Apie 3,1 mln. JAV 12-25 metų amžiaus asmenų vartoja vaistus nuo peršalimo ir kosulio svaiginimosi tikslais. Šis skaičius yra panašus kaip ir vartojančių LSD bei žymiai didesnis nei ...

Mityba

Daržovių dieta: ir sveika, ir skanu

Pusryčiams - obuolių pudingas, pietums - daržovių salotos, vakarienei - šviežių morkų sultys. Argi nemaistinga?

Mityba: kodėl tampame maisto įkaitais?

Valgymas - malonumas. Tačiau daugelis žmonių tai užmiršta ir kemša maistą tarsi dalyvautų lenktynėse. Kaip netapti maisto įkaitais?

Kaip numesti svorio?

Turbūt visi nors kartą girdėjo, jog liekną kūno sudėjimą lemia greita organizmo medžiagų apykaita. Taigi, ne vienam iš jūsų, matyt, iškilo klausimas - ką daryti, jei mano medžiagų apykaita yra lėta?

Vanduo: Kiek reikėtų išgerti kasdien?

Vanduo gerai sveikatai yra būtinas, tačiau jo poreikis pas kiekvieną individualus. Šios rekomendacijos padės suprasti, koks vandens kiekis yra optimalus.

Diabeto dieta: ką galima valgyti sergant cukriniu diabetu?

Sergate cukriniu diabetu? Galvos skausmą kelia mintis ką galima valgyti, o ko geriau nedėti į burną?

Kaip priaugti svorio?

Manote, jog esate per lieknas ar liekna ir norite pastorėti? Šiame straipsnyje pateiksime keletą patarimų, kurie padės įgyvendinti šį jūsų norą.

6 priežastys, kodėl verta skaityti maisto papildų etiketes

Valstybinė visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VVSPT) pataria: jei norite, kad maisto papildas patenkintų Jūsų lūkesčius, visų pirma turite atidžiai perskaityti jo etiketę. VVSPT specialistai atkreipia dėmesį į keletą atvejų, kai pirkėjas dėl savo nedėmesingumo gali apsigauti.

Skystis, kurio niekas negali pakeisti

Atėjo kelionių metas, o jūs neturite jėgų. Jaučiate silpnumą, lengvą galvos svaigulį ir pastovų alkį. Pasirodo, šie simptomai gali būti organizmo dehidratacijos požymis. O tai - gana pavojingas sindromas.

Skanus būdas regėjimui gerinti

Šalin morkas - tegyvuoja šokoladas! Pagaliau turime dar vieną pateisinimą savo saldžiai pagundai - juodasis šokoladas stiprina regėjimą.

Kasdien - po morką

Vitaminas A būtinas medžiagų apykaitai, organizmui augti, geram regėjimui. Dėl šio vitamino stokos oda tampa blyški, sausa, ji pleiskanoja, lūžinėja plaukai ir nagai. Be to, vitaminas A stiprina organizmo imuninę sistemą. Moksliniais tyrimais nustatyta, kad kasdien vartojant daug karotino (lotyniškai "carota" - morka.

Norite sulieknėti? Valgykite kasdien tą patį maistą

Naujo tyrimo duomenimis, to paties produkto valgymas kiekvieną dieną gali sukelti nebesidomėjimą maistu ir taip skatinti mažesnį jo vartojimą.

Pieną gerti sveika

Pienas ir jo produktai yra nepaprastai svarbi maitinimosi dalis, nes jame gausu lengvai įsisavinamų maistinių medžiagų, reikalingų organizmui augti, vystytis: riebalų, baltymų, angliavandenių, mineralinių medžiagų, bei vitaminų. Nustatyta, jog jame yra daugiau kaip 200 įvairių medžiagų, reikalingų žmogaus organizmo ląstelėms atsinaujinti ir energijai gauti.

Kaip vasarą išvengti per maistą plintančių užkrečiamųjų ligų

Nors Europą vis dar krečia nerimas dėl E. coli bakterijos, Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos specialistai primena, kad yra ir daugybė kitų pavojingų ligas sukeliančių bakterijų.

Tiesa apie mėsą ir cholesterolio kiekį

Sveikas maistas nėra vien daržovės ar košės, - primena Vilniaus pedagoginio universiteto Technologinio ugdymo katedros profesorė, habilituota mokslų daktarė Manefa Miškinienė.

Mityba gamtoje. Šašlykai, dešrelės ir gėrimai

Vasaros Lietuvoje trumpos, tad skubame pasinaudoti net menkiausia galimybe ištrūkti į gamtą. Daugelis išvykos į gamtą neįsivaizduoja be šašlyko ar dešrelių kepimo. Kaip saugiai mėgautis maistu, kad iškylų malonumai nesibaigtų gydymo įstaigoje, pataria gydytoja gastroenterologė Violeta Vainoriūtė.

Per maistą plintančios infekcijos. Kaip nuo jų apsisaugoti vasarą?

Ūmios žarnyno infekcinės ligos - grupė ligų, plintančių per mikroorganizmais užkrėstą maistą bei kontaktiniu būdu.

Kodėl vasarą dažniau apsinuodijama maistu?

Kodėl dažniau apsinuodijama maistu vasarą ir rudenį? Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro visuomenės sveikatos specialistai sako, todėl, kad daugiau geriame nevirinto vandens, pieno, valgome vaisių, uogų ir daržovių, padaugėja musių, dėl dažnų vidurių sutrikimų susilpnėja skrandžio apsauginis barjeras, šiltas oras palankus mikroorganizmams greitai daugintis.

Kad dieta nekenktų dantims

Ką daryti, kad laikantis dietos dantys liktų sveiki ir stiprūs? Pasirodo, kai kurių maisto produktų išbraukti iš savo valgiaraščio negalima niekada.

Kaip saugiai gamtoje išsikepti mėsos gaminius?

Savaitgaliais vis daugiau lietuvių iškylauja gamtoje: kepa dešreles, šašlykus ir kitus mėsos produktus. Ką reikia žinoti, kad neapsinuodytume?

Po pusryčių su pienu – žymiai sotesni pietūs

Liesas pienas vietoj vaisių sulčių pusryčių metu suteikia didesnį sotumo jausmą ir leidžia mažiau norėti valgyti pietų metu, teigia mokslininkai.

Kodėl užpuola besotystės priepuoliai

Šį klausimą periodiškai sau užduoda beveik kiekviena moteris ir dažnas vyras. Visi jie pažada sau nuo kito ryto pradėti naują gyvenimą, pradėti maitintis reguliariai, tačiau artėjant vidurnakčiui vėl patraukia šaldytuvo link...

Ar sveika valgyti kiaušinius?

Artėjant Velykoms, dažnas iš mūsų siekia įsigyti kiaušinių: perkame parduotuvėje, turguje ar tiesiog iš močiutės kaime.

Geriausias vaistas – tinkama mityba

Pagrindinė rykštė, persekiojanti žmoniją milijonus metų - išbandymas maistu, įsitikinusi gydytoja Jelena Tulčina. Jau daugiau nei vienuolika metų ji moko žmones, kaip šį iššūkį tinkamai įveikti.

Per maistą ir vandenį plintančios užkrečiamosios ligos tyko namuose

Per maistą plintančios užkrečiamosios ligos turi sezoninį pobūdį. Bakterinės kilmės infekcijomis dažniau sergama šiltuoju metų laiku, t.y. vasarą - rudenį, o virusinių žarnyno infekcijų daugiausiai užregistruojama žiemą ir ankstyvą pavasarį.

Kaip maitintis, sergant tulžies akmenlige

Tulžies akmenligė - labai dažna patologija, o operacijos dėl šios ligos (dažniausiai - tulžies pūslės pašalinimas) - vienos dažniausių.Tulžies akmenligė gali sukelti itin skausmingus priepuolius, tulžies latakų obstrukciją ir geltą, tulžies pūslės uždegimą ir su juo susijusias komplikacijas.

Mitybos ypatumai senstant

Turbūt niekam ne naujiena, kad senstant keičiasi ir žmogaus maisto produktų poreikis. Jis sumažėja - reikia mažiau kalorijų, tačiau kai kurių gyvybiškai svarbių organizmui medžiagų poreikis išlieka toks pat ar net padidėja, pavyzdžiui, kalcio. Kai kurių mitybos grupių produktai, pavyzdžiui, riebalai, suvirškinami jau nebe taip greitai kaip jaunystėje. Jei suvartojama per daug cukraus, organizmas irgi negali jo taip greitai pasisavinti. Pasikeičia ir skonis, o tai svarbu pasirenkant prieskonius.

Avokadas – sveikatos ir geros savijautos šaltinis

Avokadas - tamsiai žalio atspalvio, kriaušės pavidalo kaulavaisis, kuris 7-20 cm ilgio, 7-10 cm skersmens ir 250-600 g svorio. Vaismedis pradeda derėti po 4-5 metų. Vaisiai skinami jiems nesunokus. Jei derlius surenkamas per anksti, jo pilnai pribrandinti neįmanoma. Toks vaisius nustoja aromato ir jam būdingų vertingų savybių.

Kuo naudingos vaisių sultys

Vaisių, uogų ir daržovių sultys - vertingas maisto produktas bei gydomoji priemonė. Nustatyta, kad sultyse yra beveik visų pagrindinių junginių, reikalingų žmogaus organizmui. Norint pasiekti rezultatų, reikia jų gerti mažiausiai 600 gramų per dieną.

Saikingai vartojami lašiniai – naudingi

Nemažai žmonių mano, kad lašiniai kenkia sveikatai. Esą jų mėgėjai rizikuoja susirgti ateroskleroze - lėtine liga, kai arterijose susidaro aterosklerozinių plokštelių. Be to, lašiniai neva didina cholesterolio kiekį kraujyje, nuo jų tunkama.

Ar maisto produktai be jokių E prilygsta ekologiškiems?

Vartotojų susidomėjimas tuo, ką jie valgo, auga. Atitinkamai didėja ir poreikis maisto kokybei.




Literatūra, forumas, komentarai

Be Sos03 leidimo draudžiama naudoti ir platinti www.Sos03.lt esančią tekstinę ir grafinę informaciją kitose interneto svetainėse ar žiniasklaidos priemonėse. Autorių teisės priklauso Sos03, jeigu nenurodyta kitaip.

Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai